Poslovni svet je namenjen moškim, pa vendar smo v njem tudi ženske. Kaj zdaj?

Zakaj je pomembno, da ženske v poslovnem svetu ostanemo ženske?

Ko sem pred nekaj leti naletela na takšno ali podobno izjavo, sem se nasmehnila (bolj posmehnila) in hitro našla vsaj 10 povsem nasprotnih trditev ali celo dokazov. Zakaj danes ne mislim več tako? Kaj se je spremenilo?
Lahko rečem, da skoraj vsak dan srečujem ženske, ki so dejavne v poslovnem svetu. Pogovor kaj hitro nanese na pomankanje časa, počutje, zadovoljstvo oz. nezadovoljstvo, obveznosti izven poslovnega sveta, otroke, moža, itd… Vse prevečkrat poslušam zgodbe, ki niso prijetne, srečne ali življenja polne. In sprašujem se zakaj je temu tako?

Zakaj trdim, da je poslovni svet v prvi vrsti namenjen moškim?

Če se vrnemo na začetek človeštva in če se spomnimo, katere so lastnosti moškega, po katerih se le ta tako zelo razlikuje od žensk, pa imamo odgovor na dlani. Moškim je narava podarila zmožnost bojevanja, lova, doseganja ciljev in rezultatov, strateškega in razumskega razmišljanja, analitične sposobnosti, itd….Torej je iz prirojenih lastnosti moškega razvidno, da je poslovni svet moškemu pisan na kožo. Ko moški deluje v poslovnem svetu ostaja moški. Njegovo delovanje je naravno in ohranja moško bistvo in moško energijo. Več kot odlično.

Pravim tudi, da smo v današnjem poslovnem svetu tudi ženske. In kaj zdaj?

Vrnimo se na začetek in se spomnimo, katere so lastnosti žensk, ki nam jih je podarila narava. To so nežnost, čustvenost, intuicija, prijaznost, lepota. To so prirojene lastnosti ženske, ki pa se je danes znašla v poslovnem svetu, ki je pisan na kožo moškim. Velja nepisano pravilo, da morajo ženske v poslovnem svetu delovati kot moški, saj v nasprotnem primeru nimajo možnosti za uspeh. In ženske se tega nepisanega pravila držimo kot »pijanec plota«. In kaj se nam dogaja? Počutimo se izčrpane, pravzaprav smo resnično izčrpane, nezadovoljne, hladne, osorne, neprivlačne, itd.. Zakaj? Ker živimo popolnoma po moško in ker načrtno teptamo našo žensko energijo, našo ženstvenost, ker so nas prepričali, da je to edina možna pot, če želimo biti poslovno uspešne. Prav zato nas današnji poslovni svet izčrpava in nas nikakor ne more izpolnjevati. (vedno obstajajo izjeme, vendar danes ni moj namen, da bi govorila o izjemah).
Lumidi ženske v poslovnem svetu

Kje je bistvo?

Ni potrebe, da bi ženske tekmovale z moškimi in obstaja velika potreba, da se moški in ženske povežemo. Moški naj delujejo z moško energijo, na plano naj pridejo vse odlične lastnosti, ki jih imajo in ki so ključne za doseganje izjemnih rezultatov. Ženske naj delujejo z žensko energijo, v poslovnem svetu je velika potreba po boljših odnosih, po negovanju odnosov, po slišanju eden drugega, poslovni svet potrebuje žensko lepoto, ženstvenost.
Ko ženske delujemo kot čutimo, ko ne hodimo same po sebi, zato ker delamo tako, kot drugi mislijo, da bi morale delati, takrat smo uspešne. Na vseh področjih življenja.
Na vseh področjih našega življenja (poslovni svet, starševstvo, partnerstvo, družina, prijateljstvo, šport, …) obstajata dve vlogi, eno je vloga moških in eno je vloga žensk. Verjamem, da je mati narava zelo dobro vedela, zakaj je temu takoJ.
Zato je tako zelo pomembno, da ženska vedno ostane ženska in deluje z žensko energijo, tudi v poslovnem svetu. Prav tako naj moški ostane moški in deluje z moško energijo.
To je ključ do uspeha in do srečnih moških iz žensk, tako v privatnem in poslovnem življenju.

Ohranite svoje bistvo.

 
ReFresh vikend Ženska, mir in sproščenost

Sem Monika.

Verjamem v Selling is helping.

M | monika.strahovnik@lumidi.si
 T | +386 41 250 060
Monika Lumidi 1